Begeleidingsbrieven.nl, uw online begeleidingsbrief software

Ondersteuning

Handleiding eerste gebruik

Voordat u een nieuwe begeleidingsbrief gaat maken wilt u de instellingen bekijken en eventueel aanpassen. Sommige informatie hiervan kunt u tevoorschijn halen bij het aanmaken van een begeleidingsbrief door één druk op de knop.

1. Druk op “Bekijk of verander uw instellingen” in het openingsscherm of op de knop “Instellingen” in het bovenste menu.

2. Pas de gegevens naar wens aan.

3. Nu bent u klaar om uw eerste begeleidingsbrief te maken. Klik in het bovenste menu op de knop “Maak nieuwe brief”.

4. Allereerst ziet u hier bovenaan een aantal vinkjes met daarboven de vraag waar de gegevens van uw bedrijf moeten komen. Als u deze vinkjes aanklikt komen uw gegevens op de verwante plaats(en) terecht. Zet de vink uit om uw gegevens daar weg te halen.

5. De gegevens die neergezet worden komen van de pagina “Instellingen”. Deze gegevens kunt u altijd aanpassen als bijvoorbeeld de naam van het bedrijf elke keer te lang blijkt te zijn.

6. Voor de rest is het een kwestie van gegevens invullen. Als een veld te lang is geeft het systeem dit aan.

Belangrijk : Voordat u een begeleidingsbrief afdrukt op de voorgedrukte papieren is het handig om een testprint af te drukken op gewoon papier. Zo kunt u testen of de printerinstellingen goed staan zonder dat u een begeleidingsbrief verspilt.

U moet een test uitdraaien met 1 van de 4 opties bij het eerste vakje aangevinkt. (ontdoener, ontvanger, handelaar of bemiddelaar). Wanneer u deze proefprint heeft afgedrukt. Meet dan met een liniaal de afstand van de bovenkant van het vierkantje naar de bovenkant van het A4-tje. Dit moet 31mm zijn. Is dit minder vul dan het verschil in bij “uitlijning boven” van de pagina “Instellingen” . Is het meer doe dan hetzelfde alleen met een negatief getal. Hierna bent u klaar om begeleidingsbrieven af te drukken op het voorgedrukte papier.

7. Onderaan de pagina kunt u kiezen voor twee opties. Opslaan en Printen. Om een brief op te slaan moet u wel eerst een naam invullen in het daarvoor bestemde veld. Indien u op “Printen” drukt worden de door u ingevulde gegevens uitgeprint, maar niet opgeslagen.

Belangrijk: Als u een brief vaker wilt gebruiken, sla deze dan eerst op alvorens u op “Printen” drukt.

8. Nadat u een begeleidingsbrief heeft opgeslagen, kunt u deze altijd weer terugvinden of verwijderen op de pagina “Opgeslagen brieven”.

Copyright © Begeleidingsbrieven.nl